Burdur’da ne yenir meşhur?
Burdur’un meşhur yemekleri: Testi Kebabı, Burdur Şiş, Çekme Et, Ceylan Böreği, Peynirli Pide, Erik Böreği, Teneke Şiş, Mısır Böreği.
Burdur’un en çok neyi meşhur?
Burdur’un en ünlüsü: Sagalassos. 2- Burdur ceviz ezmesi. Ceviz ezmesi. … Salda Gölü 5- Burdur Şiş Burdur şiş yemeden Burdur’a gelemezsiniz! … Burdur Şiş 6- İnsuyu Mağarası Burdur-Antalya yolu üzerinde bulunan İnsuyu Mağarası, keşfedilen ilk mağaralardan biridir. … İnsuyu Mağarası 7 – Burdur Ulu Cami.
Burdur’da neyi meşhur tatlı?
Burdur’un en meşhur tatlısı ceviz ezmesidir. Burdur’a gidenler bu lezzeti tatmadan şehirden ayrılamazlar. Lezzetinin sırrı bölgede yetişen ceviz ve şekerde gizlidir.
Burdur’un meşhur siscisi kimdir?
Burdur’da misafirlerinizi götürebileceğiniz ve Burdur Şiş lezzetini tadabileceğiniz en iyi mekan Şişçi Musa’dır.
Burdur’un en meşhur yemeği nedir?
Burdur’a gelirseniz mutlaka ceylan hamurunu denemelisiniz. Burdur şiş, sadece Burdur’da bulunabilen en özel yemeklerden biridir. Burdur şişinde baharat olarak sadece tuz bulunur. Bu, Burdur şişliğini diğer şişliklerden ayıran en önemli özelliklerden biridir.
Burdur’dan ne alınır?
Burdur ziyaretinizde almadan ayrılmamanız gereken hediyelikler şunlardır: bakır çaydanlık, kahve cezvesi, ceviz ezmesi, ibecik kumaşı, renkli tekstiller ve ibecik bebekleri. Burdur’da önemli geleneklerden biri olan bakırcılık, bakır çaydanlık ürünlerini de beraberinde getirmiştir. Süs olarak kullanılır.
Burdur denince akla ne gelir?
Batı Akdeniz’de yer alan Burdur, Teke yöresinin kültür başkenti, göller, güller ve gönüller diyarı olarak kabul ediliyor.
Isparta’nın hangi yemeği meşhur?
Tipik yöresel yemekler şunlardır: Banak, Çömlek Kebabı, Kabine, Keşkek, Tandır Kebabı, Tirit, yoğurtlu et. Yörede patates, nohut, fasulye ve etten yapılan yemeklere “Yahni” denir.
Antalya’nın en meşhur yemeği nedir?
Antalya şehri dendiğinde akla gelen ilk lezzetleri sıralayalım. Antalya’nın en meşhur yemeği şüphesiz ki şiş köfte ve pastırmanın birleşimidir. Közde pişirilen et şişleri, küçük soğanlar ve maydanoz ve kimyonla közlenmiş biberler pide ekmeğinde bir araya geldiğinde ortaya lezzet şöleni çıkar.
Burdurda en iyi ne yetişir?
Üretimde tahıllar ve yem bitkileri ön plandadır, bunu endüstriyel bitkiler takip eder. Ülke üretiminin %4’ünü oluşturan İnsuyu bölgesinin yeşil fasulye üretimi, Türkiye üretiminde 8. sırada yer almaktadır. Fasulye hasat dönemindeki pazar payının dörtte biri bu bölge tarafından karşılanmaktadır.
Burdur’un neyi meşhur ceviz ezmesi?
Burdur ceviz ezmesi, Burdur’un ortalama 1000 metre rakımlı bölgelerinde yetişen cevizlerin tadıyla harmanlanarak sadece bir tatlı değil, 300 yılı aşkın geçmişi olan bir efsanedir. 2009 yılında coğrafi işaret tescil edilerek Burdur’a özgü bir lezzet olduğu kanıtlanmıştır.
Burdur hangi yöre?
Burdur ili, Akdeniz Bölgesi’nin iç kesiminde ve Akdeniz Bölgesi ile Ege ve İç Anadolu Bölgesi arasındaki geçiş alanında, Göller Bölgesi olarak adlandırılan bölgede, 29°-24′ ve 30°-53′ doğu boylamları ile 36°-53′ ve 37º-50′ kuzey enlemleri arasında yer almaktadır.
Burdur şiş ne eti?
Burdur Şiş Köfte’de hem keçi kaburga hem de dana kaburga kullanılabilir. Burdur Şiş Köfte’yi diğer köftelerden ayıran en önemli özellik, kıyılmış keçi veya dana kaburgadan yapılması ve lezzetli ve kolay sindirilebilen bir yemek olmasıdır.
Burdur’un hangi hayvanı meşhur?
Burdur sırtlan avcılığı insanlık tarihinde başlar ve ne yazık ki günümüzde de devam etmektedir, ancak çevresel felaketler nedeniyle sayısız hayvan nesli tükenmiştir. Nesli tükenen hayvan ırklarından biri de Burdur bölgesinin ünlü sırtlanlarıdır.
Şiş köfte nereye ait?
Burdur Şiş; Eskiden “Şiş” sonraları ise “Burdur Şiş Köfte” olarak adlandırılan, yakın zamana kadar sadece Burdur halkı tarafından bilinen ve yenen özel bir ızgara et yemeğidir.
Burdur şiş ne etinden?
Burdur Şiş Köfte’de hem keçi kaburga hem de dana kaburga kullanılabilir. Burdur Şiş Köfte’yi diğer köftelerden ayıran en önemli özellik, kıyılmış keçi veya dana kaburgadan yapılması ve lezzetli ve kolay sindirilebilen bir yemek olmasıdır.
Isparta’nın hangi yemeği meşhur?
Tipik yöresel yemekler şunlardır: Banak, Çömlek Kebabı, Kabine, Keşkek, Tandır Kebabı, Tirit, yoğurtlu et. Yörede patates, nohut, fasulye ve etten yapılan yemeklere “Yahni” denir.
Burdur’un neyi meşhur ceviz ezmesi?
Burdur ceviz ezmesi, Burdur’un ortalama 1000 metre rakımlı bölgelerinde yetişen cevizlerin tadıyla harmanlanarak sadece bir tatlı değil, 300 yılı aşkın geçmişi olan bir efsanedir. 2009 yılında coğrafi işaret tescil edilerek Burdur’a özgü bir lezzet olduğu kanıtlanmıştır.
Burdur hangi yöreye ait?
Batı Akdeniz’de bulunan Burdur, Teke bölgesinin kültürel başkenti ve göller, güller ve kalpler diyarı olarak kabul edilir. Şehrimiz doğu ve güneyde Antalya, batıda Denizli, güneybatıda Muğla, kuzeyde Afyon ve Isparta ile çevrilidir.